Oct 9, 2010

Jakun sana jakun sini

Setelah berbulan-bulan mengumpul perbelanjaan
Akhirnya aku dapat pergi ke Indonesia
Syok habis lah
Perasaan jakun tu tak habis-habis
Pergi sana jakun
Pergi sini jakun juga

Walaupun banyak rintangan sebelum nak sampai
Aku tak kira, nak pergi jugak

1st time naik kapal terbang
Aku dah dengar macam-macam cerita
Budak-budak opis dah takutkan aku
Tekanan kuat sampai kepala boleh pecah la
Pening-pening dan muntah la
Susah nak pakai tali pinggang dekat seat tu la
Ish..ish..ish..

Tapi macam biasa lah kan
Aku tetap cool
Hehehe..

Semua benda tu aku boleh handle
Yeay!!


Google Earth versi Syimie Hebat - Berlepas dari KLIA

Jakun tak? jakun tak?
Google Earth versi Syimie Hebat - Jakarta, Indonesia

Benda ni memang imej Jakarta

Sampai Jakarta je terus kitorang pergi Bandung
Pakej tiket flight ni promosi KL- Jakarta je
Pergi Bandung nak bas boleh nampak macam-macam
Setiap tanah digunakan dengan sebaik mungkin
Tengok gambar kat bawah ni
Semua tu hasil tanaman


OTW ke Bandung

Sangat sesak di Bandung

Misi aku di Bandung 1 je
Beli barang UNKL347!!
Aku habis 1juta rupiah kat UNKL347 je
UNKL347 = Uncle 


UNKL347 Bandung, Indonesia

Shopping Complex

Nasib baik la kitorang ada kawan Bandung
Dia bawak kitorang makan tempat best sangat pun! 


Bukit Sierra

Aku dan UNKL347

Nasi Uluwatu wajib rasa. Sedap ok!

Aku dan Balie

Dekat Bandung 1 hari aje
Siang dapat makan dekat hotel
 Teruja.Jakun

Teruja sarapan di hotel

Sape boleh sebut nama hotel ni?
Aksi wajib di depan hotel

OTW ke Jakarta

Majlis Hamzah kitorang nak pakai baju melayu
Imej Malaysia ok! 

Entrance Hotel - Bersiap ke majlis perkahwinan Hamzah

Hebatkan pelamin ni?

Hamzah + Rita

Rakyat + Awek cun = Awuumm

Gile besar pelamin

Keluarga dari Malaysia

Baim Wong. Korang tak kenal punye

Yang ni korang kenal tak? Hehe..

Dayang-dayang istimewa. Awuumm..

Aksi wajib di majlis Hamzah

Rakyat RSP

Mesti orang Indonesia pelik tengok kitorang. Haha..

Keluarga RSP

Ramai kan yang datang

Tolong search google sape Baim Wong ni ok!

Seterusnya aktiviti shopping
Perempuan memang suka
Aku tak suka sebab terpaksa bawak beg dorang
Betis dah keras macam kayu besbol
Tapi dorang relax aje
Argh! 

Signboard disini memang menarik

Hebat kan?

Mencari sesuap nasi

Bersatu

Hamzah kenalkan kami dengan keluarga dia
Rumah dia memang best
Dekat dengan rumah Suharto 

Di rumah Hamzah

Ini motor Baim Wong

RSP + Keluarga Hamzah

Aktiviti shopping lagi
Oh tidak!!
Perempuan shopping
Aku dengan balie pergi ambil gambar
Taknak jadi mangsa buas perempuan ketika shopping lagi
Serik!!


Balie in action

Awek lagi

Ini syurga bagi kaum wanita. Aku tak suke!

Hehe.. Degil..

Bawah tanah pun ada tempat shopping ok!

Peniaga Jalanan

Syurga kain terdapat disini

Hamzah keluar bawa kitorang berjalan-jalan
Makan Soto Padang
Dewi ni sister Hamzah 


Dewi

Hamzah dan Rita | Selamat Pengantin Baru
Secara keseluruhannya memang best
Nak cerita banyak sangat
Korang tanya aku sendiri je la ok?
Hehehe...

6 comments:

inaaa. said...

pinjam moto baim wong!
nak bawak marshanda rempit.

Pije. said...

baim wonggg??
camna boleh jumpa diaa?
aaaaa

syime hebat said...

inaaa : haha.. baim bukan ngn mashanda lagi la..
pija : baim wong tu adik hamzah.. yey!

inaaa. said...

sebab bukan ngn marsanda lg la aku nak bwk dia g merempit..
haaa.

rosniza z said...

gambar dgn caption "Aksi wajib di majlis Hamzah" : FAVOURITE. jatuh terduduk aku gelak. bahahah

mish juju said...

aku minat kot ngan baim wong..benci bilang cinta